Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen
Een man die net snel en gratis zijn woz-waarde heeft verlaagd
Bezwaar maken met kundige juristen

Binnen enkele minuten

Met een bezwaar op maat uw WOZ-Waarde verlagen in Zaanstad

Kies voor een bezwaarschrift op maat. Wij bieden professioneel advies en nemen u alles uit handen.

Maak nu bezwaar

Woont u in Zaanstad en omstreken en is de WOZ-waarde van uw woning te hoog?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Sinds 2011 voeren wij al WOZ-procedures en ook in Zaanstad. In Zaanstad, zijn er volgens de waarderingskamer 78.816 objecten met een gemiddelde WOZ-waarde van € 201.000,-. Ten opzichte van de vorige waardepeildatum is de WOZ-waarde gemiddeld met 12,4% gestegen. Is uw woning meer dan 12,4% gestegen?

Dan is het raadzaam dat u de WOZ-waarde door ons laat controleren. In de gemeente Zaanstad springen twee zakenaandachtspunten? in het oog, namelijk dat er relatief veel paalrot voorkomt en dat er woningen op erfpachtgrond staan.

Paalrot problemen Zaanstad:

De woningen in de gemeente met een bouwjaar voor 1970 staan veelal op palen van grenenhout, dit vormt een serieus paalrot probleem in de gemeente. Oorzaak van de paalrot bij grenen hout zijn bacteriën die zich een weg eten door het hout. Ook zijn er andere oorzaken zoals het droogstaan van het hout waardoor er zuurstof bij de palen komt en er houtrot ontstaat. Paalrot heeft een waardedrukkend effect op de WOZ-waarde. Heeft u een dergelijk probleem dan kan het zeker het overwegen waard zijn om bezwaar tegen de WOZ-waarde te maken en is de kans groot dat deze te hoog is vastgesteld. Mocht u bezwaar wensen te maken dan kunnen wij u daarin bijstaan.

Erfpacht

Veel woningen in de gemeente staan op erfpachtgrond. Dat houdt in dat de grond niet van u is en veelal in eigendom is van de gemeente. De vraag is of de heffingsambtenaar van de gemeente de erfpachtcorrectie wel juist heeft berekend. Wij hebben hiervoor de expertise in huis en controleren dit graag namens u.

© 2024 WOZ Juristen. Alle rechten voorbehouden