Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen
Een man die net snel en gratis zijn woz-waarde heeft verlaagd
Bezwaar maken met kundige juristen

Binnen enkele minuten

Met een bezwaar op maat uw WOZ-Waarde verlagen in Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Kies voor een bezwaarschrift op maat. Wij bieden professioneel advies en nemen u alles uit handen.

Maak nu bezwaar

Dijkwoning in het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier            en de WOZ-waarde:

Heeft u een dijkwoning en is de WOZ-waarde te hoog? Wordt de waterhuishouding van uw woning geregeld door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Sinds 2011 voeren wij al woz procedures en zijn ook bekend in met dijkwoningen.

Wanneer sprake is van een dijkwoning, is er grote kans dat een deel van de grond onder een uitzonderingsbepaling valt en niet bij de waardering van de WOZ-waarde kan worden meegenomen.

Dat deel van de grond hoort in dat geval tot het waterverdedigingswerk. Dat deel van de grond wordt ook wel de kernzone genoemd en behelst de dijk zelf en een zekere uitloop van de dijk. In de Keur, de Legger en de onderliggende kaarten is bepaald welk deel van de dijk onder de kernzone valt.

Het waterschap beheert, immers, die waterverdedigingswerken. De eigenaar van de ‘dijkwoningen’ heeft dan ook met beperkingen en onzekerheden op zijn perceel te maken.

Op grond van de Legger en de Keur heeft het waterschap dan ook het beheer over de kernzone als het bijvoorbeeld gaat om gewoon en buitengewoon onderhoud. Ook de bestrijding van muskusratten valt bijvoorbeeld onder het beheer. Om die reden kan het deel van het perceel dat onder de kernzone valt niet mee worden gewaard en is een vrijstelling van toepassing.

De WOZ-waarde dient op de juiste wijze te worden afgestemd. De grondprijzen zijn niet altijd juist, waardoor de WOZ-waarde te hoog is en u teveel belasting betaalt.

Wenst u deskundig advies van WOZ juristen met jarenlange ervaring met dijkwoningen? Dan bent u bij WOZ Juristen aan het juiste adres.

© 2024 WOZ Juristen. Alle rechten voorbehouden